BG EN
×

Фондация „Златната липа“

Фондация „Златната липа“ е създадена, за да подпомага организацията на Международния филмов фестивал ”Златната липа” и да популяризира европейското кино в България. Целта на фондация „Златната липа“ е да превърне този нов и млад по дух, но с голям потенциал фестивал в ежегодна среща на кинематографистите от европейските страни и България, както и да включи „Златната липа“ в културния календар на Европа.

Директор на фондация „Златната липа“ е кинорежисьорът Магдалена Ралчева – инициатор и създател на кино форума „Златната липа“. Завършила е Филмова и телевизионна режисура в НАТФИЗ ”Кръстю Сарафов” в класа на проф. Хр. Христов през 2005 г. Автор е на три късометражни и поредица от документални филми. Новелата й ”Наемателят” е отличена със специалната награда на АRT- TV Сърбия през 2008. Филмът ”Още нещо за любовта” е първият й пълнометражен филм.

Дебютното издание на Международния филмов фестивал „Златната липа“ се проведе от 1-ви до 5-ти юни 2013 г. в град Стара Загора. Фестивалът има две програми: конкурсна и съпътстваща. В конкурсната програма селектираните филми се оценяват от жури с международно участие. Председател на първия състав на журито беше уважаваният кинокритик проф. Вера Найденова. Афишът на дебютното издание на фестивала „Златната липа“ включваше 31 заглавия от 14 европейски страни. Специално място е отделено на новите български филми. 

Международния филмов фестивал „Златната липа“ се провежда с подкрепата на община Стара Загора.

×

Александър Модев

Художникът Александър Модев е от София. Завършил е „Аранжиране“ в Средното художествено училище по приложни изкуства в София, а след това и Националната академия за изящни изкуства – магистър по специалността Стенопис.

Избрани самостоятелни и групови изложби

2005
Групова изложба "Бакалаври 2005 ", организирана от
Националната художествена академия в галерията на СБХ.

2007
Групова изложба "Магистри 2007", организирана от Националната художествена академия в "Галерия Академия". 

2007
Участие в пленер със студенти от Националната художествена академия по време на фестивала на изкуствата „Аполония 2007“. 

2008
Групова изложба „Цвят и светлина” - част от програмата на Дните на унгарската култура в Созопол.

2011
Откриване на проект "Пътят на водата" в Борисовата градина в София. Той представлява мобилен стенопис (4 м дължина и 2,5 м височина), финансиран от "Софийска вода АД". 

2011
Откриване на проект "Къщата на водата", представляващ мобилна къща за зазимяване на фонтан в стил „Street art“. Тя се намира в София, в градинката между Националната художествена галерия и Природонаучния музей. 

2013
Самостоятелна изложба „Evolutio“ в изложбени зали "Рафел Михайлов" гр. Велико Търново и съставена от многобройни елементи като Street art, пейзаж, портрет. 

2013
Самостоятелна изложба „Evolutio ІІ“ в арт зона "На тъмно" гр. Варна. Целта на изложбата е да се постигне своеобразна еволюция между различните стилове и жанрове. 

×

Human Value Bulgaria

Създадена в началото на 2013 година, „Хюман Валю България“ ООД е наследник на дейността на Human Value International (стартирала през 2006 година), за района на България и Балканите.

„Хюман Валю България“ ООД предлага следните услуги, профилирани спрямо нуждите на всеки отделен клиент:

  • Директно търсене на ключов персонал
  • HR due diligence за малки и средни по размер фирми
  • Коучинг – индивидуален или в група

Чрез изградена мрежа от доверени партньори, нашето портфолио включва и следните услуги (като подизпълнител):

  • Организационно консултиране – бизнес анализи и корпоративна архитектура
  • Софистицирани анализи на пазара – социологически или маркетингови
  • Обучения и тренинги – индидвидуални или корпоративни

Като независима трета страна, ние сме в състояние да представим на нашите клиенти, реална и достоверна пазарна информация и да разрешим възникнали практически казуси в компанията.

Работейки не само „на бюро“, но и в реална среда и използвайки доказани инструменти и методология, ние сме в състояние да решим поставените задачи в разумни срокове и с гарантиран успех.