BG EN
×

Книгата „42 парченца любов“ беше представена в литературния клуб "Перото" на НДК на 15 октомври 2015 година. Всичките 150 вълшебни книги бяха продадени, за да спечелят децата. Средствата бяха предназначени за фондация "За нашите деца".

Октомврийската вечер беше предопределена за четене в картини и завърши витража на есенното небе, с благодарност към онези, които го започнаха. Двете майки с едно сърце, които създадоха книгата.

Йорданка Янакиева –Дани рисува от април 2014 г., никога не е държала четка преди това, освен в училище. Откривайки таланта си, тя решава, че това  хоби ще го насочи изцяло към благотворителност и когато рисува, с много любов  рисува за някого надежда. Дани е човек извън рамката,  водена от емоцията и желанието  да подаде ръка другиму! За 10 месеца организира  7 благотворителни събития  с над 100 картини, като  набраните средства са в помощ на хора с различни проблеми или както казва тя „ Страхотно е, когато делото ти носи парче щастие в нечия друга душа.“

Соня Чукалова е доктор по образование, който дълги години се вихри на полето на репродуктивната медицина. Там е и мястото, където двете с Дани се срещат за първи път. Соня обича писането от малка, но никога не е имала смелостта да излезе публично, защото винаги е намирала това за твърде висока претенция. В един момент обаче, вдъхновението от картините на Дани, с които случайно се сблъсква на втората й благотворителна кампания, надделява над всички вътрешни бариери и тя претворява в словесна плетеница най-голямото съкровение – Любовта!

Дани и Соня се обръщат към теб читателю:

Здравей, човеко!

В ръцете си държиш нещо, което диша и живее, има памет и чувства силно, ще те докосне, ще те разсмее и ще поиска да се замислиш. Няма си име, защото се е оплело между четката и буквите. Има си две майки с едно сърце. Копнежът да направиш малко добро събра една не-художничка и една не-писателка в това лудо начинание. Никоя от двете няма претенции за съвършенство. Затова творчеството в ръцете ти не е нито изложба, нито книга. Преди да те оставим насаме, ще те посъветваме да си вземеш поне няколко парченца любов и да ги посадиш в градината на сърцето си или да ги пръснеш по полетата на разума си. Все нещо ще поникне, някога.

Така, както това се получи при нас..

Приятно четене в картини!

Дани и Соня

×

20-то ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА MEDIAMIXX

Мария Стефанова, медиен експерт и управител на "ВИА кънсалтинг" How to MEDIAte ще участва в медийния фестивал MEDIAMIXX от 4 до 7 юни по време на 20-то юбилейно издание.
На 5 юни в к.к. „Албена“ от 13:30 до 15:30 ч. в хотел "Фламинго Гранд", ет. 3, зала „Grand Hall“ започва дискусионният панел "Културата в медиите – роля и значение".  И още: как се рекламира културно събитие, без да назовеш мястото, спонсора и пр.
Д-р Момчил Георгиев, преподавател и консултат ще бъде и модератор на срещата. Участват: Мартин Захариев, продуцент и издател, член на  комисията по културата и медиите в НС,  Копринка Червенкова, главен редактор на в-к „Култура“, Мария Стефанова - медиен експерт и ПР. Специален гост: д-р Петър Стоянович, министър на културата.
Вижте цялата програма на юбилейното MEDIAMIXX издание на  http://www.mediamixx.info/
 

×

80-годишен юбилей на Хачо Бояджиев

Част от екипа на "ВИА кънсалтинг" сме ученици и се ласкаем да се наречем колеги на великия Хачо Бояджиев. И като всеки ученик отдадохме дължимото към учителя - създадохме таен Инициативен комитет по случай неговата 80-та годишнина. Тържеството, което организирахме за учителя наистина беше запазено в тайна до последния момент. На 20 януари 2012 година, Хачо беше поканен на скромна вечеря от неговия екип директори от БНТ и щом влезе в ресторанта на Алма матер, там го посрещнахме над 100 човека. Фотографите запечатаха изненадата по лицето на академика и тортата с 80 свещи. Нашият скромен Иницитивен комитет издаде биографичния филм за Хачо на неговия ученик режисьорът Стилиян Иванов, обърнахме се към министъра на културата, тогава, Вежди Рашидов, който връчи на Хачо Бояджиев наградата "Златен век" - за големия му принос в развитието на българската култура.

За водещи на тази тържествена вечер избрахме Наталия Симеонова и Тодор Колев, а сред гостите бяха всички директори на национални телевизии лично, както и многобройните му ученици.

И само след 2 месеца изпратихме учителя за последно.

Човекът - епоха в българската телевизия, бащата на българския телевизионен театър и мюзикъл остави голямото си наследство на нас - неговите ученици. Благодарим ти, учителю!

×

Отслабни с усмивка!

Живеем във века на консуматорското общество, но знаем ли какво консумираме? Разбираме ли, знаем ли всички съставки и четем ли етикетите на храните? Човешкото тяло и човешкият организъм е сложна система, но ние не я познаваме добре.

„ВИА кънсалтинг“ подкрепя каузата за здравословен начин на живот. 

Ако и вие често си задавате въпросите:  защо не отделям достатъчно време за сън и почивка,  защо пропускам закуската, какво да правя с тялото си и живота си, можете да намерите отговорите тук: www.otslabnisusmivka.org

Да опитаме да променим хранителните си навици, с усмивка!

×

Сдружение “Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония“

С рядкото заболяване пулмонална хипертония се живее трудно, а въздействието му върху качеството на живот е значително. Затова е наложително пациентите да бъдат добре информирани за ефектите на заболяването простиращи се отвъд клинично дефинираните симптоми и оказващи въздействие върху практическия, емоционалния и финансов аспект на живота.

Сдружение “Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония“ е организация, която в пълнота разбира предизвикателствата, с които се сблъскват болните и техните близки. „ВИА кънсалтинг“ работи за насърчаване на контактите и съпричастността между пациентите, както и адаптирането им към променения им начин на живот.

От огромно значение да говорим за пулмоналната хипертония и да осигурим на пациентите в България и техните семейства психологическата, медицинската и експертна подкрепа, от която те се нуждаят. Защото, освен медицински, това заболяване, има и социален аспект. Заедно с основателите на сдружението „ВИА кънсалтинг“ демонстрира съпричастност към пациентите, защото те не са сами в борбата с това коварно заболяване. Вярваме, че подкрепата за пациентите е толкова важна, колкото и правилно провежданото лечение.

Виж повече на: www.bspph.com

×

Зонта Интернешънъл – подобряваме статута на жената в обществото по свeта

"Зонта интернешънъл" е организация на жените професионалистки, основана през ноември 1919 година в Бъфало, САЩ. Първоначално работи само в пределите на Съединените щати, а първият европейски  клуб  е основан във Виена през 1930 година.

Днес организацията работи в 68 страни с повече от 2000 клуба и над 35 000 членки. Символите на "Зонта" са вдъхновени от племето на сиуксите и означават взаимно доверие, подкрепа, почтеност, честност. Сред международните организации, в които "Зонта интернешънъл" членува са: ООН от 1948 г., UNIFEM, UNESCO, UNICEF, ILO (International Labour Organisation), Европейския съвет от 1983 година.

През 1993 г., Здравка Боздуганова, професор по музика и по онова време член на Зонта клуб Ханау, Германия, започва работа по основаването на първия български клуб "Зонта". В началото на демократичните промени у нас, по линия на Зонта в България пристигат много помощи – детски дрешки, храна, детски играчки и лекарства. Първият "Зонта" клуб у нас е основан през 1995 в София, а днес България има 11 действащи клуба.

От 2012 година в "Зонта интернешънъл" има избрана българка за международен директор и член на управителния съвет на организацията. Мария Стефанова е журналист и медиен експерт, бивш председател на СЕМ. Изборът бе по време на 61-я световен конгрес на организацията в Торино, Италия.

В 94-годишната история на "Зонта интернешънъл" за първи път източно европейка печели изборите и то с най-висок резултат. Мария Стефанова спечели с 872 гласа от общо 1278 делегати. В периода 2012-2014 тя ще работи като член на борда на "Зонта интернешънъл" под ръководството на международната президентка новозеландката Лин Макензи. Мария Стефанова ще ръководи работата на "Зонта" в цяла Австралия.

Проектите, които "Зонта" изпълнява са многобройни и са насочени в подкрепа на жените по цял свят за подобряване на икономическото положение, образователния ценз, здравословния статус. Зонта интернешънъл традиционно отпуска стипендии в различни обществени и бизнес сфери.

Вижте повече на: www.zonta.org